perjantai 23. syyskuuta 2016

Hyväntekeväisyysneuleita

Päätin jo vähän aikaa sitten osallistua tänä syksynä neulehenkisiin hyväntekeväisyysprojekteihin. Ajattelin tehdä pienen koosteen muutamasta tällä hetkellä käynnissä olevista keräyksestä, jos joku teistä vaikka innostuisi ottamaan osaa. :)
Kaikki nämä on löydettävissä Facebookista. Koska tajusin miten paljon minulla on joululahjoja omalle lähipiirille tekemättä, en luultavasti kovin runsaalla kädellä ehdi näihin kutomaan vaikka tarkoitus oli.

 Neulo HOPE-villasukat
HOPE ry:n kautta kerätään villasukkia nuorille ja lapsille, jotka ovat kohdanneet äkillisiä kriisejä tai ovat vähävaraisista perheistä. Lahjoitus tehdään jouluna. Tähän ajattelin itse osallistua ainakin kahdella sukkaparilla, jotka ovat jo valmiina kaapissa odottelemassa.  Heti jos aikaa liikenee, teen näitä lisää, koska on surullista, ettei kaikki lapset Suomessa saa lahjoja jouluna.


  Neulomuksia sydämestä
  Ryhmä kerää tällä hetkellä Joulun jättikeräys -nimisessä projektissa kaikenlaisia neulomuksia asunnottomille aikuisille. Lisäksi ryhmä kerää neuleita kaikille ensi vuonna 100 vuotta täyttäville. Tähänkin yritän osallistua edes yhdellä perussukkaparilla, onneksi joulukeräykseen on jo saatu lähes tavoitemäärä sukkia joten ei haittaa, jos toimitus menee joulun jälkeen. Sopii minulle. :D
  Sama ryhmä kerää myös vauvan pipoja ambulansseissa syntyville vauvoille.  Lisäksi innostuin kesällä Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta -ryhmästä, jossa siis neulotaan jokaiselle veteraanille sukat, jotka lahjoitetaan ensi vuonna Suomen täyttäessä 100 vuotta. Kuvan villasukat on tehty kyseisen ryhmän sukkaohjeella. Ryhmässä on kuitenkin vähän ristiriitainen ja tiukkapipoinen tunnelma, enkä ole enää ollenkaan varma haluanko osallistua keräykseen hienosta kohteesta huolimatta. Neuloin sukat kuitenkin loppuun, ja ne taitavat mennä jouluksi kummisedälleni, jonkä isä (ukkini) oli sotaveteraani. Ryhmässä käy kova kuhina ja sukkia valmistuu aika vauhdikkaasti, ja on hienoa, että niin monet haluavat osallistua projektiin. Ajattelin kuitenkin pistää oman panokseni muihin edellämainittuihin hyväntekeväisyysryhmiin.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti