tiistai 1. maaliskuuta 2016

Lankahimo


Mikään ei herätä innostusta ja lämmitä mieltä niin paljon kuin lankaihanuudet kaupoissa. Niitä voisi hypistellä tuntitolkulla. Vierailin pari viikkoa sitten Snurressa hankkiakseni juuri nämä kuvien langat. Kaupassaoloni aikana sain ensin puhelun, ja kaksi tuntia myöhemmin sama soittaja soitti uudelleen ihmetellen kovaan ääneen vieläkö olen siellä lankakaupassa. Katsokaa nyt tätä väripaljoutta! Onko ihmekään, että lauantai-iltapäivä siellä sujui rattoisasti.


Opiskelu-  ja työkiireiden vuoksi en ole pahemmin missään kaupoissa käynyt joululahjarundien jälkeen, enkä edes osannut oikein ostaa mitään synttärilahjaa ystävälleni kun en tiedä kauppojen tarjonnasta. Tiedän vain lankakauppojen tarjonnasta ja niissä onkin tullut vietettyä aikaa. Myös kaikki ylimääräiset rahat näyttävät virtaavan lankoihin. Huolestuttavaa, ehkä.

Hedgehog Fibers Sock sävyissä (vasemmalta oikealle): graphite, whisper, pine, naive; 90% superwash merino, 10%nylon
Oikealla Louhittaren luolan Tuulen Tytär sävyssä roosa, 100% merinovilla
Kaikki 400m/100g
No, nämä kauniit käsinvärjätyt langat kotiutuivat mukaani Snurresta. Tarvitsin nimenomaan viittä eri väriä ja halusin ehdottomasti päästä kokeilemaan Hedgehog Fibers sock -lankaa. Se on niin ihanan pehmeää! Todellista lankojen luksusta. Myös hinta kertoo kaiken oleellisen, miltei 30€ sai maksaa yhdestä vyyhdistä. Yksi palkka näihin menikin, mutta onneksi hyvään tarkoitukseen. Ei, ne eivät ainoastaan ole tarkoitettu omaan hypistelyyn ja ihailuun vaan niistä muodostuu kevään aikana huivi, joka taas tulee olemaan ylioppilaslahja. 150€:n ylioppilaslahjahuivi on varmasti ainakin ainutlaatuinen lahja jos ei muuta. Sanoinko jo, että lanka on ihan älyttömän pehmeää, mutta ei lainkaan kutittavaa? Silti pääosin villaa. Täydellistä.

Nämä herkut valitettavasti eivät ole kaikki omaisuuttani. Snurressa otettu kuva. 
Snurressa ei ollut valitettavasti saatavilla haluamaani väriä Teacup, joten päädyin sen sijaan lähes vastaavaan sävyyn Pine. Uskon, että lopputulos on silti yhtä kiva. Neljän Hedgehog fibers- lankavyyhdin lisäksi ostin sävyn vuoksi yhden Louhittaren luolan Tuulentytär -vyyhdin, joka on vastaavaa lankaa (100g = 400m). Snurressa on siitä mukava asioida, että siellä vyyhdit saa kerittyä kerintälaitteella(?) mikä säästää omia ja läheisteni hermoja kotona. Yhdessä vyyhdissä oli jonkinsortin sotku, minkä takia leikkasin saksilla langan poikki ja tein kaksi kerää.


Nyt kun saisin nuo ufot ja yhden tilaustyön alta pois, voisin alkaa puuhastella tämän huivin parissa. Ohje ei ole tosiaan mikään helppo ja siinä on paljon uutta tekniikkaa, joten aikaa tämä valittevasti vie ja kiire tulee, koska luonnollisesti tämän pitää valmistua 4.6. mennessä.

Hyvää maaliskuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti