perjantai 1. tammikuuta 2016

Hyvää uutta vuotta 2016!

Joulu meni ja joululahjaneulomukset on jäänyt bloggaamatta, joten niitä olisi näkyvissä seuraavissa muutamissa postauksissa. Joulu oli mukava tänä vuonna kinkunsyöntikieltäytymisestä ja lahjabudjetin ylittymisestä huolimatta. Joululahjat sain tehtyä kerrankin valmiiksi, viimeisimmän tosin aattoaamuna vasta. Pari etukäteen suunniteltua juttua jäi kokonaan tekemättä, mutta se ei haittaa kun en niitä edes aloittanut. Eräs virkkuutekele jäi kokonaan kuvaamatta, kun tajusin asian vasta paketoituani lahjan. Kyseessä oli ihan vaan patalappu, joka varmaan tulee saamaan jatko-osia jotka kuvataan sitten. 

 Sain ihania joululahjoja, muutamia käsitöihinkin liittyviä. Lankaa ei tullut grammaakaan mikä on aina sääli, mutta ehkä paras ostaa ne itse. :DSiskolleni tein lahjaksi sukat ja alla olevan neuletakin. Neuletakki oli oikea jättiprojekti, joka ei kestänyt liian montaa viikkoa mutta joka oli sellainen pulmapähkinä että neuronit olivat vähän väliä solmussa. Ohje on Novitan Talvi 2015 lehdestä, mutta tein muutokset hihoihin, alkuperäisessä ohjeessa hihat olivat osittain virkatut ja sisältivät neliöitä. Hihoista olisin voinut tehdä omankin postauksen, mutta mustalla langalla tehdyistä hihoista olisi saanut aikaan kovin epäselviä kuvia, joten hihapostaus tulee jonkun toisen työn kohdalla sitten. Miksi hihat sitten olisivat ansainneet oman postauksen? Koska vihaan saumojen ompelua ja etenkin hihojen istuttamista ja käyttämälläni tekniikalla onnistuin välttämään niitä. Halusin siis kokeilla tehdä hihat saumattomasti ja kainaloista aloittaen Novitan ohjeista poiketen. Ja ONNISTUIN! Ihmeellistä kyllä. Se vaati tuntikausia facebookin ryhmissä, youtubessa ja eräässä blogissa ja kasan omia muistiinpanoja ja laskukaavoja. Sain istuvat hihat aikaan lyhennetyillä kerroksilla ja se vaati vähän matematiikkaa, mutta ei kannata pelästyä. Vaikein osuus oli hyvien ohjeiden etsiminen ja tulkinta, ei itse neulominen. Hihoja pystyi sovittamaan kesken neulomisen mikä oli plussaa. 
Tästä neuletakista tuli kyllä varmasti yksi parhaiten onnistuneista isoista neuletöistäni, - ainoat saumat löytyvät olkapäiltä. Sain tämän tehtyäni joululahjaksi Tuulia Salmelan saumattomista neuleista kertovan kirjan, johon aion perehtyä heti kun vaan saan aikaa. Olen luvannut itselleni, että tästä lähtien kaikki neulepaidat ja -takit ovat täysin saumattomia. Islantilainen villapaita on seuraavana työjonossa. 


Takin alaosa on virkattu isoäidinneliöistä, joita teki tosi nopeasti, ja siksi tämän takin saikin aikaan suhteellisen nopeassa aikataulussa. Ainoa hidastus oli neliöiden lankojen päättely, joita vaan riitti ja riitti. Kokeilin virkata lankoja silmukoiden sisään samalla, mutta siitä ei tullut tarpeeksi hyvää jälkeä.  Lankaa jäi kokonaisia keriä yli, mutta 7 veikkaa saa kulumaan sukkaprojekteihin aika hyvin. 

1 kommentti:

  1. Voi kuinka ihana! Sopisi sinullekin niin hyvin. Miksihän minun päälläni samainen näyttäisi vain isoäidin peitolta..

    VastaaPoista