maanantai 19. joulukuuta 2016

Pipotehdas


Hei pitkästä aikaa! Viimet viikot ovat olleet neulomotehtaani kiireisintä aikaa. Olen tehnyt tänä syksynä enemmän pipoja kuin varmaan koskaan aiemmin, yhteensä 5 joista yhden esittelen myöhemmin tällä viikolla ja yksi esiintyi blogissa jo vähän aikaisemmin syksyllä.
Pari näistä olivat Raituleita, joiden ohjeet löytyvät Soppaa ja silmukoita -blogista. Toinen tuli kummipojalleni ja toinen siskolleni joululahjoiksi. Dropsin merinomaniasta tuli hommattua näihin Baby Merinoa, jotta pipot eivät ainakaan ole kutittavia. Näistä tuli ihan kivat, mutta jouduin silmukoita vähentämään aika reilulla otteella ja purkamista tuli pariin otteeseen.

Ohje: Raituli-pipo, koko S pienennettynä
Puikot: 2,5 ja 3,0
Lanka: Drops Baby Merino
Dropsin julkaistaessa uuden Puna-langan tiesin, että sitä on tilattava kokeiluun. Lanka on ihanaa pehmeää alpakkaa ja värikartasta löytyvät vain luonnolliset sävyt. Kokeilin lankaa tummanharmaana yhdistettynä karheampaan  musta-valkoiseen Nalle Taikaan (vai luontopolku?) tässä miesten pipossa, joka myöskin menee joululahjaksi. Ohje löytyy Dropsin sivuilta täältä mutta myös tässä pipomallissa jouduin purkamaan useaan otteeseen ja vähentämään ohjeen silmukoita useilla kymmenillä. Siitä oli kaikesta huolimatta tulossa vähän iso, joten kavensin aika paljon loppua kohden, mikä muutti mallia vähän hassuksi. Toivottavasti istuisi päähän normaalisti. Värimaailmasta tuli ihan onnistunut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti