keskiviikko 26. elokuuta 2015

Seeprasukat
Moikka pitkästä aikaa! Elokuu on mennyt yhdessä hujauksessa. Kesätyö päättyi, kävin lomailemassa Islannissa ja sitten suoritin kouluun liittyvän sikalaharjoittelun, joka loppuikin vasta eilen. Nyt olen onnellisesti kotoutunut takaisin Helsinkiin ja aikaa bloggaamiseen piti löytyä kaiken sikalanhajuisen pyykin pesemisen lomasta. Islannin-matkasta tulee postausta tänne, kunhan ehdin edes ensin selailla kaikki otetut kuvat läpi. Ja ensi viikolla alkaakin jo koulu ja ihanat opiskelijariennot! :)))


Herättelen blogia eloon nyt ensialkuun näillä seeprasukilla. Ihan tyytyväinen olen lopputulokseen, nämäkään eivät kyllä menneet itselleni vaan lahjaksi, mutta saajakin oli kuulemma hyvin tyytyväinen. Pitkästä aikaa neuloin 7-veljestä -langalla ja en edes muistanut, että sillä valmistuu sukka niin nopeasti. Loppuun kirjoitin vielä ohjetta, vaikka ihan yksinkertaisethan nämä ovat. Yllättävän paljon vaikuttaa kokoon se, että käytin nro 3 puikkoja ja muutenkin jälki on niiden ansiosta paljon paljon tiiviimpää.

Pikkusiskon 18-vuotissynttäreitä tuli myös juhlistettua elokuussa, mm. tämän tekemäni mustaherukkajuustokakun avustuksella :P  Sikala-ajanjakson asuin äitini ja pikkusiskoni luona, ja siellä riitti tuota marjahärdelliä ihan riittämiin asti. Mehuja keiteltiin paljon ja niitä toinkin mukanani tänne kotiin. Onko muita ahkeria mehunkeittäjiä lukijoiden joukossa? :D


Ohje koon 38 sukkiin:

Luo pinkillä 7-veikalla 48s.

Nirkkoreunus: Neulo 4 krs o. Seuraavalla kerroksella neulo vuorotellen 2 o yhteen, langankierto. Tämän kerroksen jälkeen neulo 4 krs o. Seuraavaksi neulotaan nirkkoreunus kiinni neuloen aina puikolta yksi silmukka yhteen aloituskerroksen silmukan kanssa. (=48s). Lopuksi vielä 4 krs o.

Raidoitus: Vuorotellen 4 krs seepra-langalla, 3 krs pinkillä. Yhteensä 5 kertaa. Ennen kantapäätä vielä 4 krs seepraa ja 1 krs pinkkiä. Kantapäähän otetaan 24 s. Tee haluamasi kantapää, itse tein tavallisen vahvistetun version.

Kantapään jälkeen kiilakavennukset, kunnes työssä 48s ja raidoitus jatkuu samalla tavalla. Kun jalkaterässä oli 7 seepraraitaa aloitin kärkikavennukset pinkillä langalla. Tein kapeat nauhakavennukset kaventaen joka toisella kerroksella kunnes puikoilla 7s, minkä jälkeen kavennus joka kerroksella kunnes lopulta puikoilla yhteensä 12s. Päättele langat.

Hyvä vinkki pääteltävien lankojen määrän minimointiin:

http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=139


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti