torstai 1. tammikuuta 2015

Saaren vierailu

Tällä hetkellä meillä on koulusta rentouttava kolmen viikon joululoma. Viimeisenä päivänä ennen lomaa kävimme tutustumassa Mäntsälässä Saaren tuotantoeläinpuolelle. Vierailu oli osa pakollista orientoivaa opintojaksoa. Lähdimme aamulla kello 8.00 Viikistä bussikyydillä Mäntsälään. Vuosikurssimme jaettiin neljään pienempään ryhmään, ja oma ryhmäni aloitti pienellä opettajan johtamalla keskustelutuokiolla siitä, miten opiskelut ovat lähteneet käyntiin. Tämän jälkeen yksi Saaren eläinlääkäreistä piti meille luennon siitä, millaista on tuotantoeläinlääkärin työ. Hämmentävää oli se, että tuotantoeläinlääkärien työpaikat keskittyvät erityisesti Pohjanmaalle ja kuulemma puolisoa valitessa kannattaa huumorimielessä muistaa se, ettei mm. ekonomeille töitä maaseudulla ole pahemmin tarjolla.

Muutamien yleisten luentojen lisäksi päivän ohjelmaan kuului ilmaisen lounaan ohella vapaata kiertelyä Mäntsälän Joulumaassa, josta tämän postauksen kuvatkin on otettu. Joulumaa on siis kaikelle yleisölle avoin myyjäis- ja kotieläintapahtuma.



Paras päivän kokemus oli kuitenkin navettakierros.  Puettuamme navettahaalarit ja kumisaappaat päällemme pääsimme tekemään lähempää tuttavuutta kahden lehmän kanssa. Edellispäivänä Vetcarelta saamamme stetoskoopit pääsivät ensimmäistä kertaa käyttöön kuunnellessamme niillä lehmän sydäntä ja pötsin mölinää. Saimme piirrellä sormiväreillä oppimiamme anatomisia rakenteita lehmän turkkiin. Paikalle sattui tulemaan vielä keinonsiementäjä, ja pääsimmekin vierestä seuraamaan miten keinosiemennys tapahtuu. Meillä varsoillahan on nyt keväällä mahdollisuus pyrkiä seminologi-kurssille, josta avautuisi kesätyö keinosiementäjänä. Nähtyäni homman tiesin ettei minusta vielä tänä vuonna siihen ole... :D









2 kommenttia:

  1. Hei! Sait juuri yhden vakkarilukijan lisää :) Itselläkin tavoitteena päästä eläinlääkikseen! Onnea opintoihin :)

    Neea

    VastaaPoista