tiistai 7. kesäkuuta 2016

Siskon ylioppilasjuhlat

Nyt voi jo huokaista, siskon ylppärit on  takana. Koko kevään sain miettiä pääni puhki kaikkea ruokiin ja muutenkin juhliin liittyvää. Ihan tietenkin vapaaehtoisena. Testikakkuja tuli tehtyä ainakin neljä kevään aikana ja muitakin ruokia tuli kokeiltua. Monet vieraat ihmettelivät enkö mieluummin olisi pitopalveluyrittäjä kuin eläinlääkäri (!!) kun juhlajärjestelyt sujuivat mallikkaasti, mutta voin todeta että nämä yhdet juhlat riittivät pitkäksi aikaa. Yritän vieläkin toipua stressistä ja univeloista.

Vieraita tuli jotain 35-40 välillä. 
Ruokana tarjottiin seuraavaa
-sitruunaöljyllä maustettua vihersalaattia
-hunajameloni-fetajuusto-kurkkusalaattia
-turkkilaista ezme-salaattia (resepti)
-mummonkurkkuja
-itse savustettua merilohta
-marokkolaisia lihapullia
-grillattua karamellibroileria (resepti)
-kesäkurpitsa-grillattu paprika-couscousia (resepti)
-välimeren perunaterriiniä (resepti)
-tzatzikia
-harissajogurttikastiketta
-falafelejä & lime-lohkoja
-vesimelonia
-kesäkurpitsaleipää
-saaristolaisleipää
-patonkia
-vuohenjuustoyrttilevitettä
-kasvistapenadea






Kahvipöydässä tarjottiin 
-tiramisujuustokakkua
-mansikka-raparperitäytekakkua
-vadelma-valkosuklaajuustokakkua
-kakkutikkareita 3 maussa
-macarons 3 eri täytteellä
-ylioppilaan pikkuleipiä
-sitruuna-mantelikakkua (resepti)
-allergikolle maidotonta raparperikakkua & vaniljakastiketta (resepti)







Lisäksi teimme raparperisimaa Kinuskikissan ohjeella, ja joka epäonnistui jostain syystä, sillä maku oli kauhea. Jouduimme hävittämään sen ja eikun keittämään uutta raparperimehua viime hetkillä. 

Pitkä lista kaikenlaista, ja monta hyvin pitkää päivää näiden valmistamisessa menikin, - kaikki ruoat tein tietenkin itse (paitsi falafelit).  Hieman sain apua siskolta ja äidiltä, mutta he keskittyivät enemmänkin siivouspuoleen. Koska olen perfektionismiin taipuvainen, näen jälkikäteen kaikenlaista vikaa mitä tekisin toisin tai muuten, mutta vieraat tuntuivat kuitenkin tykkäävän kaikesta. Omaan makuuni parasta oli itse kehittämälläni reseptillä tehdyt marokkolaiset lihapullat, jotka melkein loppuivatkin kesken ja tietenkin tiramisujuustokakku. Kaikki ketkä minua vähänkin tuntevat, tietävät miten tiramisulla on aina paikka sydämessäni. Nyt tosin oli tehtävä siitä kakku, mutta liivatteiden minimaalisella käytöllä sain aikaan ihanan pehmeää tiramisukakkua, eikä sellaista kovaa tönkköä kuten juustokakut yleensä. Sitäkin jäi hyvin vähän jäljelle. 

Koristelupuolella tein reilu parikymmentä pompomia (täällä loisto-ohje!), kutsukortit ja sitten suunnittelin ylipäätään ruokien esillepanoa. Pompomeja tuli keltaisina keittiöön ja muita värejä ruokapöydän ylle kuten kuvassa näkyy. Loput puolet laitettiin ulos terassille. Halusin juhlien teemaväreiksi sinistä ja keltaista, ja kahville vaaleanpunaista. Siskoni piti lähteä hakemaan tätä sinistä astiaa Tampereelta asti, kun lähemmissä Ikeoissa se oli loppuunmyyty, ja kun päätin haluta sen niin ei siinä auta mikään. Nyt olen sinisen vadin onnellinen omistaja. Onnellinen olen myös siitä, että juhlat ovat nyt takana päin. :D


2 kommenttia:

  1. Siis mitä! Multa on menny tällanen postaus ihan ohi, käsittämättömän hyvän näköstä!! Tuutko järkkää mulleki sit jotkut juhlat, vaikka nimpparit :) suunnilleen samanlainen tarjoilu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki mä tuun! Mummolta on opittu että kahvipöydässä pitää olla se 7 eri sorttia että siitä lähetään!

      Poista