keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Poncho


Vihdoin tämäkin pääsee esittäytymään blogissa. Hyvä ystäväni pyyti minua tekemään valkoisen rennon ponchon jo viime kesänä, ja hankin langat ja aloin tehdä tätä elokuussa. Joulukuussa työ pääteltiin ja meni vihdoin omistajalleen. Poncholla oli niin kiire siinä joulun alla, ettei ehditty edes valokuvaamaan sitä ennen kuin se lähti omistajansa matkaan, ja sainkin kuvat vasta vähän aikaa sitten.  Toisaalta, keväällähän tämä onkin parempi täällä esittää.

Ohje löytyi Dropsin mallistosta (täällä). Lanka oli sama kuin ohjeessa, Drops Paris (luonnonvalkoinen). Aikalailla samantyylinen lanka kuin Novitan Bambu, hieman ärsyttävää neuloa kun säikeet eroavat toisistaan välillä. Pehmeää se kuitenkin on. 


Ongelmia aiheutti ensinnäkin Dropsin ohje, joilla en ole tottunut neulomaan paljoa. En tykkää, kun ohje hyppii epäloogisesti ja sen lukemiseen menee todella pitkään. Ohjetta oli välillä vaikea seurata ja virheitä syntyi sen takia. Erityisesti viimeiset pitsikerrokset jouduin soveltamaan, kun silmukkaluvut eivät täsmänneet enää ollenkaan. Se ei kuitenkaan haitannut, koska aika helppoahan tuollaista oli muokata. 

Lanka myös loppui kesken ihan juuri loppusuoralla kun olin tekemässä paria viimeistä kerrosta. Uutta lankaa ei ollut ihan helposti saatavilla syksyllä, enkä viitsinyt netistäkään tilata yhtä kerää postikulujen takia. Lopulta joulukuussa raahauduin Menitan myymälään, josta kaivattu kerä löytyi ja poncho valmistui vihdoin. Kun neuleen noutaja saapui, olivat kappaleet vielä erillään, joten kahvittelun lomassa kappaleet yhdistettiin pikavauhdilla. En ehtinyt pingottamaan neuletta enkä pesemään sitä, joten kuvissa se on edelleen osittain kasassa ja näyttää vähän väsyneeltä. Harmikseni saaja ei ehtinyt kuvata neuletta päällään. Se olisi kyllä näyttänyt kivalta hänen pitkien tummien hiusten ja pitkän ja hoikan vartalonsa päällä. Saaja kuitenkin tykkäsi siitä ja opin itse ainakin sen, että tutkin Dropsin ohjeet tarkasti ennen kuin edes ostan langat. En ehkä heti tekisi toista samanlaista, mutta kyllä Novitan Kesä -lehden samantyyliset mutta virkatut ponchot kutkuttavat jo kovaa. :D Olen myös edennyt vihdoin kevään neuletakkini kanssa, se on jo pingotettu ja kappaleiden yhdistämistä vaille valmis. Nyt alkaneen kesätyön ja koulun loppurutistuksen kanssa vaan jää aika vähän aikaa keskittyä tarkkuutta vaativaan ompeluun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti