sunnuntai 10. elokuuta 2014

Uusimmat KyJy-työtTällä kertaa innostuin tekemään nämä parit lapaset, jotka menivät siskoni 17-vuotissynttärilahjaksi. Hän ei voi käyttää mitään villaa sisältäviä neuleita kutiamisen takia, joten nähdessäni pinkkiä Metsoa keväällä Novitan LankaDelissä näin jo silmissäni, miten tästä langasta syntyisi kivoja lapasia siskolle. Lanka on 100% akryyliä eli ei varmasti kutita.
Laitoin puikoille yhteensä 40s ja alkuun joustinta. Mallikuvion sovelsin itse, olen kylläkin joskus nähnyt jotain vastaavaa jossain blogissa. Kuvio on tehty vuorottelemalla oikeaa ja nurjaa niin, että tällainen kuvio muodostuu. Erityistä lapasissa minulle oli uudenlainen peukalo, kokeilin nimittäin intialaista peukalokiilaa ensimmäistä kertaa. Se oli todella helppo tehdä, eikä syntynyt reikiä kuten muissa peukalotyypeissä.


Nämä toiset on tehty Ailin Lapaset- ohjeella. Kulutin Metso-langan loput näihin ja lisäksi laitoin valkoista Novitan Pirtaa, akryylilanka sekin. Hyvin meni langanmitotus, nimittäin Metsosta jäi jäljelle noin 30cm pätkä. Täydellinen kerän kulutus oli erityinen plussa, en halua nurkkiini mitään pikkupalleroita. Metso oli paksumpaa kuin Pirta, muttei haitannut tässä mallissa. Neuloin nämä kaikki lapaset 4:n bambupuikoilla.


Ihan hieman harmitti tuo Metso-langan värinkulku, joka näkyy selkeästi juuri näissä lapasissa. Toinen lapanen on pinkki, toinen violetimpi. En voinut kuitenkaan alkaa kikkailla asian kanssa, kun lankaa oli niin vähän jäljellä neuloessani tuota viimeistä violetimpaa lapasta. Toista kerääkään en todellakaan halunnut mennä hankkimaan, lankavarasto on nyt laihdutuskuurilla.
Kuvaushetkestä kaiken ilon irti otti siskon 4 kk vanha isovillakoira!

Lisäksi tuli muutama viikko sitten tehtyä tämä miesten talvipipo. Lankana käytin Novitan mustaa Keloa, ja pyrin kuluttamaan työhön koko kerän. Ohje oli Novitan Talvi 2012-lehdestä. Ohjeessa oli myös laitettu tupsu, mutta jätin sen pois. Ihan perusmustapipo tästä tuli ja niin piti tullakin. Kuvassa pipo saajansa päällä. Tuli juuri sopiva ja hyvän muotoinen mikä ei kylläkäänn välity kuvasta. Näyttää kuvissa myös aika vaalealta, vaikka onkin ihan musta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti